IQ Contest, Daily, Weekly & Monthly IQ & Mathematics Competitions

Daily Test



Question No 1

854 x 854 x 854 - 276 x 276 x 276/ = ?
     854 x 854 + 854 x 276 + 276 x 276

Select the correct answer


Solution!
 (a3 - b3)= (a - b)/ (a2 + ab + b2)
 = (854 - 276) = 578
.

Question No 2

Average marks of 36 students are 92.5 and of 12 students are 95. What will be the average of all students:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 3

Mustang : ______ : : jaguar : cat

Select the correct answer


Solution!
A mustang is a type of horse, jaguar is a type of cat..

Question No 4

2, 3, 5, 7, 11, ___, 17, 19
Find the missing.

Select the correct answer


Solution!
All are prime Numbers..

Question No 5

_______: draw:: list: slit

Select the correct answer


Solution!
Ward is anagram for draw and list is an anagram for slit..

Question No 6

Choose or find odd pair of words
(Cat : Paw) , (Lizard : Pad) , (Horse : Hoof) , (Man : Leg)

Select the correct answer


Solution!
 In all other pairs, second is the name given to the foot of the first.
.

Question No 7

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 8

A farmer bought a harvesstor for RS. 1500 and sold it for RS.1550. 
Find its profit percentage?

Select the correct answer


Solution!
Profit=1550-1500
=50
Profit percentage=50/1500*100=3.3%
.

Question No 9

Soldier is to bullet as Student is to

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 10

John can swim at the speed of 15 km per hour in still water and speed of water is 5 km per hour. What is his speed with water?

Select the correct answer


Solution!
John's speed in still water=15
Speed of water=5
Jone's speed with water=15+5=20
.

Question No 11

The unit digit in the product (784 x 618 x 917 x 463) is:

Select the correct answer


Solution!
Unit digit in the given product = Unit digit in (4 x 8 x 7 x 3) = (672) = 2.
.

Question No 12

In fashion show 20%, of the models have blue eyes .If there are 30% blue eyes models . How many models are in the show ?

Select the correct answer


Solution!
We replace x for total mumber of models
20% of x=30
20%× X =30
20/100× X=30
X = 30×100/20
X=150
.

Question No 13

1, 3, 9, 27, ____, 243
Find the missing.

Select the correct answer


Solution!
Series of 30,31 ,32 ,33 ,34 ,35 ...    .

Question No 14

The reporter gave a ________and accurate account of the event.

Select the correct answer


Solution!
Concise is correct one..

Question No 15

Idioms and phrases.
Turn the corner

Select the correct answer


Solution!
Discription is not available for this question..

Question No 16

Vendor bought chocolates at 6 for a rupee. How many for a rupee must he sell to gain 20%?

Select the correct answer


Solution!
C.p of 6 chocolates= 120% of RS. 1= 6/5
For RS. 6/5 chocolates sold =6
For RS. 1 chocolates sold (6*5/6)=5
.

Question No 17

Find Odd one out:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 18

In following questions, one term in number series is incorrect.
Find out the incorrect number 10, 14, 28, 32, 64, 68, 132

Select the correct answer


Solution!
Alternately, the numbers are increased by four and doubled to get the next number>
Thus, 10 + 4 = 14;
14 * 2 = 28;
28 + 4 = 32;
32 * 2 =64 and so on.
So, 132 is wrong and must be replaced by (68 * 2) i.e. 136..

Question No 19

(2-1)+ (3-2) + (4-3) + ..... + (10-9) = ?

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 20

The ratio between me and my brother's age is 3:1 in 2015. In 2013, the ratio was 4:1. What would be my age in 2014:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 21

Bill runs faster than Bernard Bernard runs faster than Xerses Xerses runs faster than Bill If first two statements are true than third will be:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 22

The passenger train takes 2 hours less for a journey of 300 km if it's speed is increased by 5 kilometre per hour from its normal speed. The normal speed is:

Select the correct answer


Solution!
Let the normal speed be "S" kilometre/hour
New speed=(S+5) km/ hr
(300/s)-2=300/(s+5)
On solving this equation we get:
S=25 km/hr.
.

Question No 23

The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers?

Select the correct answer


Solution!
The average of 5 quantities is 6.
Therefore, the sum of the 5 quantities is 5 *6 = 30.
The average of the 3 of these 5 quantities is 8.
Therefore, the sum of these 3 quantities = 3*8 = 24
The sum of the remaining two quantities = 30 - 24 = 6.
Average of these two quantities = 6 / 2 = 3.
.

Question No 24

_______ : bedrock : : cement : foundation

Select the correct answer


Solution!
Mica makes up bedrock _ on which skyscrapers are built ; cement makes up a foundation __ on which houses are built..

Question No 25

Fear is to Threat as Anger is to

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..

Question No 26

In following alphabet series , one term missing as shown by question mark . Choose missing term from options.   BEH, KNQ, TWZ, ?

Select the correct answer


Solution!
 All the letters of each term are moved nine steps forward to obtain the corresponding letters of the next term..

Question No 27

Price of a dozen egg  increase from $60 to $65.
What is the percentage increase?

Select the correct answer


Solution!
Increase price=65-60=5
Percentage increase=(5/60)*100
=8.3%
.

Question No 28

Henry is 4 years older than Margaret. Next year Henry will be 2 times as old as my great. How old is Henry

Select the correct answer


Solution!
let's
margret= X
Henry = X + 4
given condition
 X + 4 + 1 = 2 (X + 1)
X= 3
 Henry = 3 + 4 = 7
.

Question No 29

Choose the word that has the same or nearly the same meaning of compensate.

Select the correct answer


Solution!
To compensate means to provide adequate substitution or recompe as to pay appropriately..

Question No 30

Police car is chasing a girl who is running at a speed of 5 m/s and the distance between them is decreasing 3m after every sec. the speed of Police car would be:

Select the correct answer


Solution!
No explanation available for this question..
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30