# IQ Contest, Daily, Weekly & Monthly IQ & Mathematics Competitions

#### Question No 1

If a boat travels at a speed of 20 km per hour in stillwater. Now if it's travelling in downstream speed of 10 km per hour and travel 70 kilometre. What is the time taken by it?

Solution!
Time= distance /speed
Sister boat is travelling in a downstream the speed of the stream adds up in the speed of boat so its speed=boat speed+downstream speed. which becomes 20+10=30 km/hr. Now applying the formula we get
Time=70/30 we get our answer which is 2.3
.

#### Question No 2

A is father of x. B is mother of Y. The sister of X and Z is why. Which of the following statement is definitely not true?

Solution!
A is the father of X and Y is the sister of X. So why is the daughter of A..

#### Question No 3

Which weird is opposite of alert?

Solution!
To be alert is to be attentive; to be inattentive is to not post attention, be unmindful..

#### Question No 4

There are three boxes A, B and C. Only one box has gold in it. Moreover only one of the statements is true (i) The box A says he has no gold (ii) The box B says he has no gold (iii) The box C says B is lying So which box has gold?

Solution!
No explanation available for this question..

#### Question No 5

The average of 5 quantities is 6. The average of 3 of them is 8. What is the average of the remaining two numbers?

Solution!
The average of 5 quantities is 6.
Therefore, the sum of the 5 quantities is 5 *6 = 30.
The average of the 3 of these 5 quantities is 8.
Therefore, the sum of these 3 quantities = 3*8 = 24
The sum of the remaining two quantities = 30 - 24 = 6.
Average of these two quantities = 6 / 2 = 3.
.

#### Question No 6

A test has 30 questions. If Ammy gets 70% correct, how many question did Ammy missed?

Solution!
The number of correct answers is 70% of 30 or 70/100 x 30.
70/100 x 30 = 21
Since the test has 30 questions and she got 21 correct answers, the number of questions she missed is 30-21=9
Ammy missed 9 questions.
.

#### Question No 7

A fruit salad mixture contains Apple, peach and melon in the ratio of 3 :2:1 .If a bowl of the mixture contains 3 Peach, how much Apple does it in bowl?

Solution!
Apple :peach: melon
2 : 3 : 5
3 peach than Apple:
3 / 2 = 1.5
Ration of Apple is 3 X 1.5 = 4.5
.

#### Question No 8

What is 1/9 of 135?

Solution!
No explanation available for this question..

By getting 24% profits on $21000 James got total: #### Select the correct answer Solution! No explanation available for this question.. #### Question No 10 If She is mother of Daughter of Son of Godfrey. Then Godfrey is her: #### Select the correct answer Solution! No explanation available for this question.. #### Question No 11 (1000)9 Ã· 1024 = ? #### Select the correct answer Solution! (1000)9 /1024=(103)9 /1024=(10)27 /1024= 10(27-24) = 103 = 1000 . #### Question No 12 Pointing toward a person in a photograph, Lara said "He is the only son of the father of my sister's brother." How is that person related to Lara? #### Select the correct answer Solution! The relations may be analyzed as follows : Sister's brother -- Brother; Brother's father -- Father; Father's son -- Brother. So, the person in the photograph is Lara's brother. Hence, the answer is (d). . #### Question No 13 At present the ratio of ages of Susy and Lilly is 4:5. After 4 years Susy will be 20. What is the age of Lilly at present? #### Select the correct answer Solution! Let present age of Susy and Lilly is 4x and 5x respectively Then 4x+6=20 4x=20-4 4x=16 x=16/4 x=4 So Ron age will be 5(4)=20 . #### Question No 14 Choose or find odd number 385 , 572 , 671 , 264 , 427 #### Select the correct answer Solution! In all other numbers, the middle digit is the sum of the other two. . #### Question No 15 A+B means A is the Father of B A-B means A is the wife of B AxB means A is the brother of B AÃ·B means A is daughter of B If PxR+Q, Which of the following is true? #### Select the correct answer Solution! PxR+Q means P is the brother of R who is the father of Q i.e P is the uncle of Q.. #### Question No 16 If 345 + 455 = 8 452 + 100 = 4 854 + 273 = 11 Then 659 + 447 = ? #### Select the correct answer Solution! No explanation available for this question.. #### Question No 17 Cheap : peach : : _____ : large #### Select the correct answer Solution! Cheap is an anagram for peach, and regal is an anagram for large.. #### Question No 18 In alphabet series, some alphabets are missing which are given in that order as one of the alternatives below it. Choose the correct alternative. a _ abbb _ ccccd _ ddccc _ bb _ ba #### Select the correct answer Solution! The series is aaa / bbbb / cccc / dddd / cccc / bbbb / a.. #### Question No 19 666 Ã· 6 Ã· 3 = ? #### Select the correct answer Solution! 666 x1/6x1/3= 37. . #### Question No 20 Development : sprawl : : famine : _____ #### Select the correct answer Solution! Development is a cause of sprawl, and famine is a cause of malnutrition.. #### Question No 21 If PÃ— RÃ·Q, which of the following statement is true? #### Select the correct answer Solution! PÃ—RÃ·Q means p is the brother of R who is the daughter of Q i.e. p is the son of Q.. #### Question No 22 Game: series::___: word #### Select the correct answer Solution! A game is a part of a series and a syllable is a part of a word. #### Question No 23 3, 5, 66, 7, 9, 66, 12, 14, 66, 17....? Find next pair? #### Select the correct answer Solution! It is Alternative series with difference of 2 and every 3rd position number is 66. . #### Question No 24 Jim who is 6 year old and his uncle Harry who is 27 year old have the same birthday. In how many years will Harry be twice as old as jim? #### Select the correct answer Solution! Let's X is year add in both age Jim:X + 6 Harry: X + 27 When Harry be twice old jim. 2 (X + 6 )= X + 27 x = 15 . #### Question No 25 Choose the word that has same or nearly the same meaning of banish. #### Select the correct answer Solution! Two penis means to condemn to removal or to exile.. #### Question No 26 Jony is 35 years older than his new Bron cousin. What is age of new born when his age is 1/6 time then Jony. #### Select the correct answer Solution! We can simply check it from options. If the age cousin is 7 then Jony's age is 42 and 1/6 of 42 is 7.. #### Question No 27 Two trains starting at the same time from two station 200 km apart and going in opposite directions cross each other at a distance of 110 km from one of the stations. What is the ratio of their speeds? #### Select the correct answer Solution! In the same day they cover 110 km and 90 km respectively. For the same time speed and distance is inversely proportional. Show the ratio of their speed=110:90=11:9. . #### Question No 28 Cost price of a table is$430 . And it is sold at a profit of 16%. What is the sale price of the table?

Solution!
16% of x=(16*430)/100
=68.8
=430+68.8
=498.8
.

#### Question No 29

Choose or find odd word
Pistol, Sword, Gun, Rifle, Cannon

Solution!
Here all except Sword are fire arms.
.

#### Question No 30

A 400 m long train crosses a platform in 40 seconds while it crosses a single pole in 10 seconds. What is the length of platform?